Brug og brug igen-kultur

Min familie og svigerfamilie har grinet lidt af mig de senere år, når jeg har samlet gavepapir, bånd og æsker efter min datters fødselsdag og efter juleaften.

Jeg bilder ikke mig selv ind, at denne lille vane alene vil redde jorden, men jeg bryder mig ikke om hele den brug og smid væk-kultur, vi har skabt. Vi lægger mange timer på et arbejde (væk fra vores familie) for at tjene penge, så vi (bl.a.) kan købe ting. Også mange ting, der holder ganske kort tid – og som ikke mindst tærer på jordens ressourcer.

I Danmark bruger vi hvert år 825 ton gavepapir bare til jul. Derudover kommer æsker, bånd og poser. Ting, der kræver uanede mængder af træ, vand, energi og kemikalier at fremstille, og som hos mange bliver smidt ud efter brug.

Så jeg har samlet, så jeg har et lille lager.

I dag var vi til navngivningsfest, og min ældste datter og jeg pakkede inden da gaver ind med papir og bånd, der har været brugt før.

Måske bemærkede familien, at papiret var lidt krøllet enkelte steder, men de kender efterhånden min iver for at genbruge. Jeg håber, at de en dag kan forstå min motivation og vil være med til, at vi alle pakker gaver ind i gamle magasiner eller stof, der kan bruges igen og igen. Indtil da kan jeg godt leve med, at de griner lidt af mine påfund. Jeg ved godt, at det tager tid, før forandring smitter. Jeg håber bare, at det ikke tager for lang tid.

En tanke om “Brug og brug igen-kultur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *