Genbrugsgaver og en bæredygtig historie

Her ser du vores julegaver til vores børn: et badekar, en skammel, magnetbogstaver og et puslespil med Danmark. De to første ting er praktiske fornødenheder, de to sidste er inspireret af vores ældste datters interesse for bogstaver og for at vide, hvor steder som Fyn, Samsø og Jylland ligger. Alle ting har dog det tilfælles, at vi har fundet dem brugt på dba.dk og på Reshopper.

Hver gang vi køber noget, vælger vi, hvilken verden vi vil leve i. Og hvilken verden vores børn og børnebørn kommer til at leve i. Jeg vil gerne leve i en bæredygtig verden, hvor vi ikke bruger flere af jordens ressourcer, end den kan nå at genskabe.

De ting, vi køber, har også en historie, der fortæller noget om, under hvilke forhold de er blevet lavet, og om, hvorvidt de er lavet af et firma, der er sit bæredygtige ansvar bevidst eller ej. Ligesom de ting, vi køber, bliver til den historie, vi fortæller om os.

At købe genbrugsting er den historie, vi har valgt at skrive sammen med vores børn. Vi lærer dem, fordi de spejler sig i os, at genbrug har værdi. At vi passer på vores jord ved at vælge ting med en lav CO2-udledning (ifølge den grønne tænketank Concito tæller genbrugsting ikke i dit CO2-aftryk). At vi qua den måde, vi bruger vores penge, har magt til at påvirke firmaer og politikere.

Gaverne til vores børn er pakket ind og ligger klar. Om lidt får børnene lov at åbne de første.

Glædelig jul til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *