Grøn strøm

Vi kender alle sammen de klassiske råd om at skifte til elsparepærer og slukke for lyset, når vi forlader et rum. Jo mindre strøm, jo mindre regning – og jo mere klimavenligt.

Når nu vi alligevel bruger strøm, så kan vi – som jeg ser det – lige så godt sende el-udbyderne og politikerne et klart signal om, at vi ønsker mere vedvarende energi, og at vi støtter op om den grønne omstilling. Det gør vi ved at vælge såkaldt grøn strøm.

Lige nu er det kun lidt over halvdelen af den strøm, vi bruger i Danmark, der kommer fra vedvarende energikilder, og som kan kaldes grøn, resten kommer fra kul, olie og gas. Det betød, at vi i 2016 udledte 11,1 millioner ton CO2 fra vores energiproduktion ifølge Energinet.dk. Det er alligevel en ret stor sjat.

Herhjemme har vi valgt at betale en lille smule mere pr. kWh ved at skifte til et el-produkt, der investerer i ny vedvarende energi. Inden vi skiftede, troede jeg, at det var besværlig, og jeg blev helt træt ved tanken om at skulle mig sætte mig ind i, hvad der var bedst at vælge. Heldigvis er der andre, der har gjort det nemt: På grøntelvalg.dk har Det Økologiske Råd lavet en overskuelig liste med grønne el-produkter.

En tanke om “Grøn strøm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *