Jeg drømmer om bæredygtige ferier

Engang syntes jeg, det var sejt at have mange stempler i mit pas og rejse så meget som muligt, nu drømmer jeg mest om en ferie på Samsø. Med min kæreste og vores børn. Med langsommelighed, ro (så roligt som det nu kan være med to børn) og økologisk mad.

Og netop Samsø har vi tænkt os at besøge i år. Måske tager vi også en tur til Silkeborg eller Göteborg. For os er ferie ikke lig med flyrejser, All inclusive og destinationer langt væk. De seneste år har vi holdt ferie i Danmark eller Sverige. Vi har været i sommerhus eller boet i lejlighed. Et par gange har vi haft lejet en bil – ellers har vi taget toget.

Vi har hoppet på store hoppepuder i Malmø, plukket vilde blomster og skovjordbær på Bogø, klappet sortbrogede øko-svin på Lolland, og vi har soppet i Øresund, mens vi så Danmark i det fjerne. Vi har gået på trapper, i klinter, på brosten og i græs med bare tæer. Vi har spist og sunget (de samme sange om og om igen). Vi har været trætte, irriterede, fjollede og glade. Og så har vi bare været sammen.

Jeg har endnu ikke savnet de fremmede destinationer, jeg engang besøgte. Måske kommer jeg til det på et tidspunkt, når mine børn er ældre, og så glæder jeg mig til togture (der forhåbentlig er blevet billigere og nemmere) ned gennem Europa. Men jeg tror ikke, jeg kommer til at savne dem i år.

Hvor planlægger I at skulle holde ferie i år?

Hvis I har tips til bæredygtige ferier, så del dem endelig med mig og hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *