Klimaforældrene mødes til klimacafé

Der er en ting, der for mig virker mod håbløshed og søvnløse nætter over klimaforandringer og usikre fremtidsudsigter for mine børn. Handling og fællesskab. Så jeg forsøger at skabe begge dele.

I lørdags mødtes jeg derfor med nogle andre forældre på en café i København. Nogle kom uden børn, andre havde deres børn med, som blandt andet kunne lege i caféens lille legeafdeling. Meningen med mødet var – udover at lære hinanden at kende – at finde ud af, hvordan vi forældre kan inspirere og støtte hinanden i en tid, hvor en klimakatastrofe hænger over vores børns hoveder.

Både Bedsteforældrenes Klimaaktion og især Den Grønne Studenterbevægelse har også haft held med at gøre sig synlige og udbrede deres budskab om, at politikerne skal handle nu for at sikre vores fremtid på jorden. Men de trætte klimaforældre og de små børn, som vi repræsenterer, har endnu ikke en tydelig stemme i debatten. Det vil ændre sig, håber vi.

Men det kræver, at der er et sted, hvor vi forældre kan samle os. Og nok også, at klimaaktivisme bliver gjort både overkommelig og familievenlig.

Så forældre kom med: Find KlimaForældrene på Facebook (der er både en side og en gruppe). Mød op til den næste klimacafé (med det virkelig spændende tema: Hvordan tager man hul på de svære samtaler om klimaet?) 9. marts i København eller skab din egen, hvor du bor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *