Klimavenlig fødselsdagsmenu

Vi har holdt familiefødselsdag i dag. Jeg havde besluttet, at jeg ville lave klimavenlig mad uden kød, så selv de meget kødglade familiemedlemmer måske kan blive inspirerede til at tænke i måltider, der ikke er centreret omkring en bøf eller en gang hakket kød.

Jeg tog udgangspunkt i sæsonens frugt og grønt. Det er nemlig en af de måder, vi nemt kan mindske klimabelastningen ved transporten af fødevarer. Jeg brugte fx kartofler, gulerødder, løg og æbler. Jeg er også rigtig glad for kål og spiser det ofte og lavede derfor retter med grønkål, blomkål og broccoli.

Min familie tog godt imod maden. Der var kun en, der spurgte – lettere forundret: “Hvad er det der?” om ‘frikadellerne’, der ikke lignede og smagte som dem af svinekød. Menuen åbnede også for, at jeg fik talt med mine to fætre om klima, og det gjorde mig glad at få at vide, at der også er en begyndende bevægelse blandt dem, der er yngre end mig.

Hvad gør I for at inspirere andre til at leve mere klimavenligt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *