Kom ind i kampen, politiker!

Jeg sidder med en lidt flad fornemmelse i kroppen. Det føles som efterår – også på klimaets vegne. Dagen efter, at FN’s Klimapanel, IPCC, kom med deres gennemarbejdede rapport, hvor de understregede, at det er vigtigt at mindske den globale CO2-udledning massivt og så hurtigt som muligt, kommer vores regering så med deres klima- og luftplan.

Der er rigtig nok tiltag, der vil gøre vores CO2-udledning herhjemme mindre. Det er godt. Men det er primært på transportområdet, der tilsyneladende skal ske noget. Landbruget, der står for omkring en femtedel af vores udledning herhjemme, går fri. Det undrer mig.

Jeg undrer mig også over, at regeringens plan ikke tæller mere end 38 punkter, når nu omstillingen skal ske overalt i vores samfund.

Hvorfor er der ikke nævnt noget om flyrejser? Om kød? Om forbrug på både varer og energi? Og hvordan kan det være, at det først er slut med salget af benzin- og dieselbiler i 2030? Til den tid skal vi have skåret 45 procent af verdens CO2-udledning, ifølge IPCC. Så hvorfor det lave ambitionsniveau, regering?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *