Politisk vintertid

Jeg nåede lige akkurat at redde de sidste tomater og de planter, der ikke tåler frost, inden den kom med vintertiden.

Jeg spekulerer på, om vi vil nå at redde koralrevene og artsdiversiteten af både dyr og planter, inden temperaturen stiger for meget. Og os – vil vi blive reddet i sidste øjeblik som mine planter?

Jeg har brug for et kor af magthavere verden over, der råber: Det vil vi. Det vil vi. Vi går i gang nu.

Men de er mest gået i gang på papiret, som jeg ser det. De er i gang, når de taler i medierne og i valgkampe. Men jeg ser det ikke i den måde, de fortsat lader oksekød blive langet billigt over disken, lader fossilbiler og flyvemaskiner drøne rundt på vejene og i luften, i måden, de vil hente al olie og gas op fra Nordsøen eller lader landbruget blive ved med at udlede CO2 i samme grad som nu.

Mon vores børn og børnebørn vil opleve, at årstiderne skifter? Vil de få sne på næsen i fremtiden, som mine børn gjorde i dag?
Jeg læste på et tidspunkt, at det vil være en af de måder, vi vil kunne mærke klimaforandringerne i Danmark (hvor vi ellers er ret heldige i forhold til mange andre i verden). Det vil være undtagelsen og ikke normen, at vi vil opleve kolde vintre med is og sne. I stedet vil vi i de mørke vintermåneder få masser af regn.

Her regner det også nu. Heldigvis har jeg brugt min dag på at nusse lidt om mine planter, kramme mine børn og tænke over, hvordan jeg mon får mine tomater til at eftermodne her i stuen. Og så er jeg glad for, at der kommer flere og flere af os, der vil ændre noget og få den grønne omstilling til at ske. Jeg gør mig klar til – sammen med alle jer andre klimabekymrede – at råbe i kor til vores magthavere: Vi er gået i gang – nu er det på tide, at I også gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *