Vær mod børnene, som du ønsker, de skal være mod jorden

Hvordan sørger vi for, at vores børn (der kommer til at skulle håndtere konsekvenserne af klimaforandringerne i et helt andet omfang, end vi gør) bliver mennesker, der behandler jorden med kærlighed?

Vores børn spejler selvfølgelig os forældre, så er vi bevidste i vores måde at leve på og passer vi på jorden, så tror jeg også, at de vil gøre det. Ligesom jeg tror på, at de vil gøre det, hvis de har haft dejlige oplevelser i naturen og mærket en samhørighed med den.

Men for mig er der også en anden dimension, jeg forsøger at være opmærksom på i mit forældreskab. Den kan kort ridses op sådan:

Vær mod børnene, som du ønsker, de skal være mod jorden.

Med det mener jeg, at jeg tror på, at hvis vi møder vores børn med empati og kærlighed, hvis vi respekterer deres grænser, hvis vi anerkender deres følelser og i det hele taget ser og behandler dem på en blid måde, så vil de også gå ud i verden og møde andre på den måde. Og den tilgang til verden vil også vise sig i deres måde at møde naturen på. I måden, de passer på den.

For de har naturen i sig. Som du og jeg. Og hvis de bliver mødt på en respektfuld måde, så tror jeg, at de vil blive ved med at have adgang til den natur indeni. Så vil de ikke lukke ned for deres følelser og gøre sig selv hårde eller følelsesløse. De vil ikke føle sig forkerte. Som så mange af os gør.

Så hver dag forsøger jeg at have en blid og kærlig tilgang til mine børn. Og jeg forsøger at huske mig selv på, at jeg heller ikke er forkert, når jeg fejler. Jeg undskylder. Jeg trøster. Og jeg prøver at åbne vores hjerter i stedet for at lukke dem. For deres skyld. Og for jordens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *